Фондация "Докова и доков за бъдеще"

|

Lego education teacher training в център за детско развитие „Усмивки“

На 05.02.2024 г. в Центъра за детско развитие „Усмивки“ се проведе специализирано обучение за педагози и психолози във вълнуващия свят на Lego Education. Членовете на екипа на детския център успешно завършиха обучението по темите „Социално и емоционално развитие и езикова култура с LEGO® Education“ и „STEM, роботика и програмиране с LEGO® Education“, като всеки от тях получи сертификати от Центъра за творческо обучение. Това обучение гарантира, че центърът ще може ефективно и иновативно да прилага тези методики в образователния процес.

Паралелно, в рамките на програмата бяха разгледани и разработени STEM/STEAM учебни занятия и проекти. Участниците се запознаха отблизо с концепцията и ценностите на LEGO® Education. Те също така имаха възможността да конструират свои макети, роботи и модели, използвайки новите комплекти и материали на LEGO® Education, които им бяха предоставени. Целта на тези дейности е да стимулират естественото любопитство на децата и да ги насърчат да учат чрез игра.

Дейностите в „Усмивки“ са част от проект на Фондация „Докова и Доков за бъдеще“ за образователни занимания за деца със специални потребности LEGO®Education. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на фондация „Обществен борд на TELUS International Bulgaria“, осигуряваща необходимите ресурси за реализацията на тези ценни образователни инициативи.

Центърът „Усмивки“ продължава да бъде водещ в областта на иновативните образователни подходи, които подпомагат всестранното развитие на децата в безопасна и стимулираща среда.

ЗАПИСВАНЕ