Румяна Петкова

Румяна Дойчева Петкова е педагог и филолог по българска и английска филология. Има дългогодишен опит като преподавател по български език и литература, както и специализиран опит по преподаване на чужд език за ученици от всички възрастови групи. Работила е и като преподавател във вечерно училище. 

Присъединява се към екипа на Детски център „Усмивки“ през месец октомври 2022 г. като учител по български език за ученици. Води специализирани курсове и за преподаватели и психолози – бежанци от Украйна.

Преподаването на нови знания и общуването с всички деца жадни за информация са голямата й любов. Тя притежава богат житейски опит, който й позволява да разкрива пред децата не просто сухата материя за необходимите знания, а да я обогати и изпълни с интересни факти и исторически събития по иновативен подход.  

Нейните лични качества я правят и един от най-обичаните учители – доброта, съпричастност, позитивност, искреност, общителност. Намира подход за контакт към всяко дете и учител, и бързо полага основите на искрени приятелства с целия екип. Пътешествията са най-голямата й страст – заредена с нови емоции и преживявания споделя със своите ученици за всички прекрасни кътчета и обичаи, до които се е докоснала.